LİMONLU BAR

Limon stoklayınca bitirme telaşı ile mutfağa girdim.
Sonuç bu tarif oluştu.

Malzemeler:
Taban için:
6 medine hurması
1 yemek kaşığı bal 🍯 
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı yulaf ezmesi
4 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı 🥥
1/4 çay kaşığı tuz

Dolgu için:
1 su bardağı çiğ kaju
1 su bardağı hindistan cevizi kreması 🥥
4 yemek kaşığı bal 🍯 
1/2 su bardağı limon suyu 🍋
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 🍋
2 yemek kaşığı mısır nişastası 
1/4 çay kaşığı tuz

Tarif:

Taban için; çiğ badem, yulaf  blenderden geçirin. Tuzu ekleyin. Sonra balı ekleyin. Yağı ekleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde önceden ısıtılmış fırında 15 dakika 190 derece pişirin. Soğuması için kenara koyun.

Dolgu için; Çiğ kajuyu 4 saat suda bekletin. Suyu süzün. Hindistan cevizi sütünü açınca süt kısmında sert olan tabaka kremasınıdrı onu kullandım. Hepsini karıştırın. Pürüzsüz kıvam olana kadar karıştırın. 

- Soğuyan taban üstüne dolguyu koyun. 20 dakika 176 derece pişirin.
- Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. 4 saat sonra servis yapın. 
- Üzeri için organik pudra şekeriniz varsa dökebilirsiniz.
- Dolgu için ekşi ve tatlı oranı orantılı olmaslıdır. Bu tarif tatlı baskınlığı yüksek bir tarif değildir. Kendi damak zevkinize göre bak ve limon suyu oranında oynama yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 😋




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISPANAKLI PANCAKE

KAHVELİM

MUZLU EKMEK