KABAKLI KEK



Bir pazar akşamı kendime terapi yapmak istersem direk mutfağa girerim. En kolayından, en sağlıklısından  değil mi?
Üretmek en iyi hissetmek şeklidir.
Üretmek isteyenler için


Malzemeler
1. KISIM
1/2 fincan hindistan cevizi şekeri 🥥
1/4 fincan tam buğday unu 🌾
1/2 fincan kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı yağ (eritilmiş tereyağı ya da istediğiniz yağ olabilir.)

2. KISIM
2 fincan tam buğday unu  🌾
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı hindistan cevizi 🥥
1 fincan hindistan cevizi şekeri
1 su bardağı balkabağı püresi  🎃
1/2 fincan yağ
1/2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yumurta 🥚

Üstü İçin
Light labne
Bal 🍯

TARİF
1. Kısım bir kapta karıştırın. Homojen olana kadar karıştırın.
2. Kısım ayrı bir kapta karıştırın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz kek kalıbınızın içine ilk önce 1. Kısım yarısını serpin. Daha sonra 2. Kısım ekleyin. Üstüne kalan 1. Kısımı ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
 * Soğuduktan sonra üstü için olan labne ve balı karıştırıp dökebiliriz. Bu kısım isteğe bağlıdır. 😉




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISPANAKLI PANCAKE

MİNİ MAGNUM

KAHVELİM