ELMALI PANCAKELİ KEK
Sabah kahvaltıları ya da çayın yanına yakışabilecek bir lezzet.
Elmalı her şeyi sevenlerin seveceği bir lezzet oldu.
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı tam buğday unu (söke un)
1/2 su bardağı yulaf ezmesi (etilifalif)
2 büyük boy elma
1/2 su bardağı süt (içim süt)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı saf vanilya (Dr. oetker)
1 çay kaşığı kabartma tozu (Dr. Oetker)
İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı bal
Tarif:
Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Elmaları püre haline getirin. Sıvı malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra iki karışımı birbirine karıştırın. İster tavada ister kek kalıbında fırında pişirin.
*Elmaların tatlılığı yetersiz olur derseniz bal katabilirsiniz.
*Kek kalıbında 25 dakika 200 derece fırında pişirdim.
Elmalı her şeyi sevenlerin seveceği bir lezzet oldu.
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı tam buğday unu (söke un)
1/2 su bardağı yulaf ezmesi (etilifalif)
2 büyük boy elma
1/2 su bardağı süt (içim süt)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı saf vanilya (Dr. oetker)
1 çay kaşığı kabartma tozu (Dr. Oetker)
İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı bal
Tarif:
Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Elmaları püre haline getirin. Sıvı malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra iki karışımı birbirine karıştırın. İster tavada ister kek kalıbında fırında pişirin.
*Elmaların tatlılığı yetersiz olur derseniz bal katabilirsiniz.
*Kek kalıbında 25 dakika 200 derece fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder