ŞEKERSİZ MUHALLEBİ

 
    
    Muhallebi yemek hepimizin hakkı ama bence yulaflı şekli daha güzel. Bir deneyin. Hiçbir şey kaybetmezsiniz üstüne güzel bir lezzet kazanacaksınız.
   
         Yulafı akşamdan süte koydunuz da yumuşuyor ama sıcak hali daha güzel. Bu sıcak hali ile yapılmış bir muhallebidir. Kıvamına geçersek gayet iyi oluyor. Hadi o zaman muhallebiye başlayalım.

Malzemeler:
1,5 su bardağı yani 300 ml süt
1/2 bardak yani 30 gr yulaf
1 adet muz
Vanilya esansı ya da şekersiz vanilya

Tarif:
     Süt ve yulafı tencereye alın ve ocağın altını yakın. Süt kaynayana kadar ara ara karıştırın. Süt kaynadığı zaman yulafların yavaş yavaş açıldığını göreceksiniz. En az 10 dk kısık ateşte kaynatın. İçine 1 muzu ince dilimler halinde doğrayarak ekleyin. Vanilyayı ekleyin. Servis kalıplarına alın. Soğuyunca üstüne istediğiniz meyve ve tarçın ile süsleyip servis edebilirsiniz.

    * Ilık iken de servis yapılabilir.
    * En çok yakışan meyveler çilek ve kivi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISPANAKLI PANCAKE

MİNİ MAGNUM

KAHVELİM