ŞEKERSİZ BROWNİE


Malzemeler
2 adet yumurta
6 adet hurma / 4 adet kudüs hurması
80 gr toz fındık
50 gr kakao
80 gr bitter çikolata, min %60 kakao
120 gr yoğurt
2 gr karbonat



Tarif:
- Yumurtaların sarısını beyazını ayırın, beyazlarını kar gibi olana dek çırpın.
- Hurmalar yumuşak değilse 5 dk kaynar suda bekletin, kurulayıp çekirdeklerini çıkartın, ufak doğrayın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Yumurta sarısına hurmaları, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip 30 sn çarpın. Yumurta beyazı hariç diğer tüm malzemeleri ilave edip karıştırın.
- En son yumurta beyazı karışımını diğer karışıma azar azar ekleyerek ve katlama metodu ile yedirin. Havasını söndürmemek için hızlı hareketler yapmamak önemli.
- Mini fırın boyutlarında bir fırın tepsisine ya da daha küçük bir dikdörtgen fırın kabına yağı kağıt serip karışımı dökün ve 170 derece 25 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin, daha sonra kesin. 12 eşit kare dilimine ayırabilirsiniz.

Servis önerisi; üzerine 50 gr labne peynir ve 50 gr kremanın çırpılmasından oluşan beyaz kremayı sıkma torba yardımıyla süslemek için kullanabilirsiniz. Son olarak kremanın üzerine yerleştirdiğiniz 1 adet çilek ile servis edebilirsiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISPANAKLI PANCAKE

MİNİ MAGNUM

KAHVELİM