ELMALI TART

Evde elmalar çok ise elmalı tart yapılarak değerlendirilir. O zaman başlayalım.

Malzemeler:
3 tane kırmızı elma
3 tane ceviz
Tarçın
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 su bardağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Çay bardağı yağsız süt
1 paket kabartma tozu


Yapılışı:
- Elmaların kabukları soyun. Yapışmayan tavada soteyin. Suyunu çekince ve rengi değişince tarçın ve ceviz ekleyin. Biraz daha soteleyin ve soğumaya bırakın. Süt ile yumurta çırpın. Un, kabartma tozu, yoğurt ekleyin.

*  Kabarması için her zaman beyazı ayrı çırpın ve kar beyazı olamasını sağlayın.

- Hindistan cevizi yağı ile yağladığınız kabınıza ya da yapışmayan kap varsa yağa gerek yoktur. Karışım dökün.

* Şekil verme durumu sizin bağlı. ☺️

* Ben baton kap kullandım bu sefer ondan ortasını açarak elmalı karışımı döktüm.

 - 180 derece fanlı fırında 20 dk pişirin. Çıkardıktan sonra eğer şekeri az gelir diyorsanız. Sıcakken keçiboynuzu pekmezi üzerinde gezdirin.

* Pişirirken keçiboynuzu pekmezi koymayın. Yüksek ısı ile temasa geçmesi önerilmiyor.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISPANAKLI PANCAKE

MİNİ MAGNUM

KAHVELİM