SUFLE

Şöyle sıcak sıcak
Potudik bir yapısı olan
Kaşığı attın mı yumuşaklığını hissettiğin
Sağlıklı olduğu için gözlerini yumarak rahatlıkla tükettiğin
Bir tatlı olsun kim istemez?
Sadece ödül günü yemek diye bir şey benim hayatımda yok
Canım çektiği an gidip yapıyorum ya da dolapta yedekleri bekliyor oluyor.
Hayatta dengeden ve tercihten  ibaret unutma 😉
Yasaksız bir dünya bizimkisi 🎈




Malzemeler:
1 yumurta 🥚
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
5 adet hurma
1 tane muz 🍌
5 yemek kaşığı light süt 🥛
3 tatlı kaşığı ham kakao

Tarif:
- Yumurtanın beyazını mikserle ilk önce kar beyazı olana kadar çırpın. Bu kısım önemli kısım biraz uğraşabilir. Kolaylaştırmak için mikseri kullanman iyi olabilir.
Kol kasına destek olsun dersen kullanma 😉
- Yulaf ezmesini rondoda çekip un haline getirin.
- Hurmaları sıcak suda bekletin. Çekirdeklerinden ayırdın.
- Yulaf ununun içine ekleyin. Yumurtanın sarısını koyun. Muzu koyun. Kakao ve sütü ekleyin. Rondoda çekin.
- Karışıma yumurta beyazını ekleyin. Bu kısımda önemli köpüğü söndürmeden yavaş yavaş katlama yöntemi ile ekleyin. İşin sırrı bu kısımda unutmayın 😉
- Sufle kaplarına yapışmasın diye hindistan cevizi yağı ile yağlayın. Hafif kullanın. Karışımı kaplara ekleyin.
- Benim her zaman dolapta kendi yaptığım çikolata parçalarım var. %100 bitter gibi yapıyorum.
Her kabın ortalarından birer tane içine gizleyin. Eriyince içinden çikolatalar aksın 😋
- 180 derece 15 dakika pişirin. Bu süre sizin fırınınızda değişebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISPANAKLI PANCAKE

MİNİ MAGNUM

KAHVELİM