EKMEK YAPIMI
Ekmek tarifi bana ait değil ama tadı çok güzel olduğu için arşivde yer alması gerek diye düşündüm. Hem de sizin kolay bulmanıza yardımcı olsun.
*Tarifin sahibi betelladır.
Malzemeler:
4 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı süt 🥛
1/2 su bardağı su 💦
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı bal 🍯
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta 🥚
Tarif:
Su ve sütü hafif ısıttın. İçine balı kattın ve karıştırdın. Bir kapta unu koydun. Ortasını açtın ve mayayı ekledin. Sonra ıslak malzemeyi koydun. Diğer malzemeleri ekleyin ve iyicene yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakın. Sonra yuvarlak parçalara ayırın ve yarım saat daha bekletin. Üstüne yumurta beyazını sürdün.
* Keten tohumu, chia tohumu ve çörek otu ekledim. Burası sizin tercihinize göre değişir.
Önce 220 derece 10 dakika pişirin. Sonra 180 derecede 20 dakika pişirin.
*Tarifin sahibi betelladır.
Malzemeler:
4 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı süt 🥛
1/2 su bardağı su 💦
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı bal 🍯
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta 🥚
Tarif:
Su ve sütü hafif ısıttın. İçine balı kattın ve karıştırdın. Bir kapta unu koydun. Ortasını açtın ve mayayı ekledin. Sonra ıslak malzemeyi koydun. Diğer malzemeleri ekleyin ve iyicene yoğurun. 1 saat mayalanmaya bırakın. Sonra yuvarlak parçalara ayırın ve yarım saat daha bekletin. Üstüne yumurta beyazını sürdün.
* Keten tohumu, chia tohumu ve çörek otu ekledim. Burası sizin tercihinize göre değişir.
Önce 220 derece 10 dakika pişirin. Sonra 180 derecede 20 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder