BADEM EZMESİ
Afiyetle kaşıkla diye badem ezmesi tarifi geldi 😋
Malzemeler:
2.5 su bardağı çiğ badem
2 yemek kaşığı bal 🍯
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı su 💦
Tarif:
Bademleri rondoya atın. Küçük parçalara ayrılınca bal ve yağı ekleyin. Karıştırın. Sonra bir yemek kaşığı suyu ekleyin. Karıştırın. Sonra bir yemek kaşığı suyu daha ekleyin. Karıştırın.
*Bu süre biraz uzun sürebilir. Rondonuzun gücüne bağlı.
*Kremsi yapıya dönene kadar rondodan geçirin. Ara verip devam edebilirsiniz. Yaptıkça kremsi bir yapı olacaktır.
*Kremsi yapı sizin zevkinize göre değişebilir. Arada rondoyu açıp kaşıkla kenarlarını kıyırıp kıvamına bakabilirsiniz.
Malzemeler:
2.5 su bardağı çiğ badem
2 yemek kaşığı bal 🍯
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı su 💦
Tarif:
Bademleri rondoya atın. Küçük parçalara ayrılınca bal ve yağı ekleyin. Karıştırın. Sonra bir yemek kaşığı suyu ekleyin. Karıştırın. Sonra bir yemek kaşığı suyu daha ekleyin. Karıştırın.
*Bu süre biraz uzun sürebilir. Rondonuzun gücüne bağlı.
*Kremsi yapıya dönene kadar rondodan geçirin. Ara verip devam edebilirsiniz. Yaptıkça kremsi bir yapı olacaktır.
*Kremsi yapı sizin zevkinize göre değişebilir. Arada rondoyu açıp kaşıkla kenarlarını kıyırıp kıvamına bakabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder