BODRUMLU


   Bodrumlu olmak her yerin ev ortamı gibi olduğu sıcak, samimi bir ortamda büyümek.
   Bodrumlu olmak daha sokağında yürürken bir tanıdık ile karşılaşıp selam vermek.
   Bodrumlu olmak gittiğin yerin bilgisini vermesen bile ailenin bilgisinin olması.
   Bodrumlu olmak saf, samimi, sıcakkanlı, hayat dolu arkadaşlarla iç içe büyümek.
   Bodrumlu olmak her yaz gideceğin bir tatil cennetine sahip olmak.
   Bodrumlu olmak çocukluk arkadaşları ile kopmamak, tüm tatillerde görüşmek.
   Bodrumlu olmak kürkçü dükkanı misali yine özüne geri dönüş yapmak demek.

   Üniversite yıllarında Bodrum'dan çıkıp artık başka şehirde yaşamaya başladığımda bahsettiğim cümlelerden farklı bir ortam olduğu ile karşılaştım. Öncelikle nerelisin sorusuna verdiğim yanıt Bodrumlu olunca karşımdaki kişi ilk başta bir saniye duruyordu. Ardından nasıl yani diye tekrar sorduğu soru ile şokunu belli etme, ilk kez Bodrumlu bir tanıdığım oldu cümlesinin ardından gelmesi ile devam eden süreç; bende ama benim hem anne hem baba tarafı Bodrumlu diye övünerek kurduğum cümleyle noktalanıyordu.

    Çocukluğumda ise gelen her kişinin kurduğu buranın havası muhteşem cümlesi ile ne anlatmak istediklerini çözemiyordum. Aileme, tüm tanıdıklarıma bildiğimiz hava işte farkı ne var da böyle diyorlar diye sorardım. O farkı üniversite yıllarımda çözdüm.

                                          Havası muhteşem = oksijen yani tertemiz oksijen.

   Herkes cennette yaşıyorsunuz diyordu. Onu anlayabiliyordum evet cennetti. Yerel otlarımız, tazecik sebzeler ve meyveler, kirlenmemiş denizi, hepsi birbirinden farklı koyları, insanı ile cennet bir yer. En azından bu kısmı üniversiteye gitmeden çözmüştüm. Herkesin birbirini tanıması ile oluşan o samimi güven ortamı ile aileler çocuklarına nereye gidiyorsun diye sorma gereği duymazlardı. Hangi mekana gitmiş isen  çoktan bir tanıdık seni görmüş, bilgisini ailene vermiş olurdu. Bir tanıdığı es geçin kesin bir akrabamızla karşılaşmış olursunuz. Bir de mekanın işletmeci senin aileni tanıyan kişilerden oluşma kısmı var oraya değinmiyorum. Hiçbir zaman şuraya gidemezsin sözünü duymazsın zaten gideceğin mekanlar bellidir. Gittiğin kişiler bellidir. İşte böyle güvenli huzurlu bir ortamda büyüyünce kendini tanıman daha hızlı oluyordu. Ne yapman, ne içmen, nasıl giyinmen, davranman, kiminle arkadaşlık kurman gerekir sen karar veriyorsun. Hepsini deneye deneye öğreniyorsun.
 
    Böyle güzellikleri yanında kış aylarında eğer merkezde yaşamıyorsanız ulaşım sorunu en önemli sorun oluyor. Haliyle araba kullanamıyorsun yaş tutmuyor. Dolmuşlar desen erkenden bitiyor. Taksiye binme olayın yok çünkü o kadar paran yok. Gençsin sonuçta 😄 Geriye kim kalıyor tabi ki aile kalıyor. Arkadaşlarla biten eğlencenin sonunda gecenin bir yarısı edilen telefon ile seni almaya gelen babanız oluyor. Hakkı ödenmez bu konuda 🙏

    Hem güzellikleri hem zorluklarıyla Bodrumlu olmak paha biçilemez sonuçta.

     Ah tabi bir de yaz tatilinde başka bir tatil bölgesine gittiğinde nereden geldiğiniz sorusuna Bodrum deyince ne işiniz var burada denmesidir.

                                     Sözün kısası;
                                               Deniz kokan insanlar olmaktır.
                                               Egeli olmaktır.
                                               Deniz ürünleri ve otlar favori yemeklerdir.
                                               Özgür olmak demektir.
                                             
Sokakta istersen dans edebilirsin demektir. 😂

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ISPANAKLI PANCAKE

MİNİ MAGNUM

KAHVELİM